7-Zip 9.15

Op zoek naar een goed en gratis inpak en uitpak programma?

7-ZIP

Opensource 7-Zip is een compressieprogramma zoals ook de bekende Winrar en Winzip. Deze gratis compressie tool kun je gebruiken om Zip, Rar, Gzip, het eigen 7zip en nog enkele compressie bestanden te openen. Dit gratis compressie pakket is een goed gratis alternatief voor bijvoorbeeld Winrar en Winzip. Maar voor ZIP en GZIP formaten biedt 7-Zip een compressie verhouding die 2 tot 10 % beter is dan de ratio van PKZip en WinZip.

De software 7Zip is ook in staat om iso-bestanden en Nsis-installatiepakketten te openen. En 7-Zip biedt sinds versie 9 ondersteuning aan LZMA2 compressie methode, XZ archieven, NTFS, FAT, VHD en MBR archives. En vanaf 7-Zip 9 kan GZip, BZip2, LZMA, XZ en TAR worden uitgepakt vanaf stdin.

Inpakken

7-Zip ondersteunt voor het inpakken de volgende bestandsindelingen:
Inpakken: 7z, ZIP, GZIP, BZIP2 en TAR

Uitpakken

Zowel inpakken als uitpakken: 7z, ZIP, GZIP, BZIP2 en TAR. Alleen uitpakken kan 7Zip de volgende formaten: RAR, CAB, ISO, ARJ, LZH, CHM, MSI, WIM, Z, CPIO, RPM, DEB, NSIS en XZ / NTFS / FAT / VHD / MBR

7-Zip wordt na installatie geïntegreerd in de Windows Verkenner (browser). Hierdoor kun je met de rechter muisknop bestanden inpakken of ze uitpakken. Ook kun je ingepakte bestanden (archieven) eerst testen op fouten.

Voordeel 7-Zip

In principe zijn in de meeste gevallen de ingepakte bestanden via 7Zip in het 7Z formaat kleiner dan dezelfde ingepakte bestanden zijn in het ZIP formaat met bijvoorbeeld Winrar en Winzip. Maar helaas kan nog niet iedereen het 7Zip / 7Z formaat uitpakken.

P7zip

P7Zip is andere software. Wel is dit programma gemaakt op basis van hetzelfde principe als 7Zip, echter dan specifiek voor Unix / BSD en Linux gebruikers. Ook P7Zip is via deze site te downloaden.

7-zip gratis downloaden

Download hieronder de laatste versie van het 7-Zip programma, 7-ZIP 9.15 (update van 3 februari 2010). Dit betreft de Windows 32 versie van het 7zip programma / systeem.

Share

Gerelateerde Artikelen:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *