Avast Free Antivirus 5.1.889

Op zoek naar een gratis oplossing tegen virussen op de computer? Dit is één van de meer bekende gratis virusscanners.

Avast! Free Antivirus

Antivirustopper Avast! Free Antivirus 5 (versie 5 final) is een zeer goed en gratis Antivirus programma bedoelt om op een snelle manier virussen op te sporen en te verwijderen. Avast van Alwil Software bevat naast Antivirus ook een boot-sector scanner, real-time bescherming, een e-mail scanner, anti-rootkit bescherming, anti-spyware en een script blokkade. Dit alles is verpakt met een makkelijk te gebruiken user interface. De antivirus-database wordt dagelijks bijgewerkt. Lees eventueel ook het artikel over gratis spyware.

Avast Home Edition

Avast Antivirus Home Edition was voorheen de benaming van de gratis Versie van de commerciele Avast Antivirus. De gratis Antivirus oplossing heet nu Avast! Free Antivirus en mag thuis en door non-profit organisaties worden gebruikt. Dus het is freeware onder voorwaarden.

Avast Antivirus Gratis

Ja Avast Antivirus is helemaal gratis, tenminste de Free versie, omdat het als freeware is uitgegeven. Er is echter wel de noodzaak om de zelfs de gratis versie na 60 dagen te registreren. De reden voor deze registratie kunnen wij niet achterhalen. Vermoedelijk willen ze op deze manier een beetje bijhouden hoeveel gebruikers het programma heeft. Je moet met een geldig / werkend e-mailadres registreren omdat naar dit adres de sleutel zal worden verzonden.

Avast anti rootkit

Rootkits zijn programma’s die zich op jouw computer installeren en zichzelf en de processen / activiteiten verborgen houden. Rootkits vormen een aanzienlijk beveiligingsrisico voor zowel thuis computer als ook op bedrijfsnetwerken. Ze zijn lastig te vinden en ook lastig te verwijderen. Rootkits worden vaak geinstalleerd door een virus of door een ander type malware infectie. In Avast anti rootkit zit GMER technologie waarmee rootkit infecties worden gezocht. En als door Avast een rootkit wordt ontdekt dan wordt deze kit uitgeschakeld en zodra het veilig is dan wordt hij ook verwijderd. Dus Avast anti rootkit brengt geen schade aan de computer bij het verwijderen van deze ongewenste root-kits.

Avast instant messaging

Avast bevat een module voor het beschermen van Instant Messaging (IM) / zogenaamde chat programma’s. Daarnaast is er ook een module voor het beschermen van P2P (peer-to-peer) programma’s. De lijst van ondersteunde Instant Messaging (IM) en P2P programma’s is aanzienlijk (meer dan 30 programma’s waaronder AIM – AOL Instant Messenger, ICQ, Miranda, mIRC, MSN / Windows Messenger, Yahoo Messenger, Ares, BearShare, BitTorrent, eMule, Kazaa Lite, LimeWire, Shareaza en meer).

Trefwoorden

Avast Antivirus

Gratis Antivirus

Avast Home Edition
Avast Antivirus Free

Avast Free Antivirus

Avast Antivirus Nederlands

De nieuwste versie van deze software was een tijdje nog niet in het nederlands beschikbaar. Inmiddels is er ook gewoon een Nederlandse versie beschikbaar en dus te downloaden. Download hieronder dus Avast Antivirus in het Nederlands, helemaal up to date en met de nieuwste ontwikkelingen op virus gebied.

Vorige versies:
Avast! Free Antivirus 5.1.889 / 5.1.864 (januari 2011)
versie 5.0.677 (september 2010)
versie 5.0.545 (mei 2010)
versie 5.0.507 (april 2010)
versie 5.0.462 (maart 2010)
Versie 5.0.418 (februari 2010)
Versie 5 Final (januari 2010)
Avast Antivirus Home edition 4.8 .1367 (november ’09)
,, ,, ,, ,, 4.8 .1356 (sept ’09)
,, ,, 4.8.1351 (aug ’09)
,, ,, 4.8.1335 (feb ’09)
,, Anti Virus 4.8.1296 (nov ’08)
,, AntiVirus 4.8.1229 (juli 2008)
,, ,, 4.8.1201 (mei 2008)
,, ,, 4.8.1169 (april 2008)
,, ,, 4.7.986 (april 2006)

Download hieronder de laatste versie van deze virus scanner, het betreft de nederlandse versie voor windows.

Share

Gerelateerde Artikelen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *