Calibre 0.7.43

Heb jij al een redelijke e-book verzameling? Dan kun je wel wat hulp gebruiken bij het organiseren van deze ebooks?

Calibre

Dit is een zeer geschikte oplossing voor het organiseren en beheren van jouw e-book collectie. Met Calibre krijg je een eenvoudige maar aardige verzameling tools om je te helpen om overzicht te behouden tussen de vele elektronische boeken die je hebt gedownload of op andere wijze hebt verkregen. De interface van dit programma is eenvoudig te doorgronden dankzij de professionele vormgeving en het gebruik van duidelijke iconen. Calibre stelt je in staat diverse formaten / soorten e-books te openen en te lezen. Met gemak sorteer je de e-boeken op titel in alfabetische volgorde, bekijk de titels op basis van de omslag / cover of benader de documenten via eigen tags. Je kunt de tags en omslag afbeeldingen zelf aanpassen en uitbreiden. Dit laatste is met name handig wanneer een ebook zelf geen omslag heeft.

Ebook formaten

Calibre kan met diverse ebook formaten omgaan en biedt daarbij de mogelijkheid om ebooks te converteren naar een ander formaat. Deze freeware kan de volgende formaten probleemloos inlezen / openen: CBC, CBR, CBZ, CHM, EPUB, FB2, HTML, LIT, LRF, MOBI, ODT, PDB, PDF, PRC, PML, RB, RTF, SNB, TCR en TXT. Vervolgens kun je eventueel het ingelezen e-boek formaat weer converteren naar: EPUB, FB2, OEB, LIT, LRF, MOBI, PDB, PML, RB, PDF, SNB, TCR en TXT. Met deze tool kun je dus zorgen dat iedere elektronische book omgezet kan worden naar een formaat die jouw e-reader aan kan.

Calibre video

Zie hieronder een Calibre demonstratie video van de maker zelf.

Download ebook manager helemaal gratis. Betreft de laatste windows versie voor XP, Vista en Windows 7 (er is ook een Mac OS versie).

Share

Gerelateerde Artikelen:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *