DAEMON Tools Lite 4.40.2

Op zoek naar een CD speler of DVD speler emulator? En je wilt een gratis oplossing?

Daemon Tools Lite

Daemon Tools LiteHet betreft één van de bekenste gratis emulatie oplossingen DAEMON Tools Lite (zowel 32 bits als ook voor 64 Bits). Met Daemon Tools is het mogelijk om onder andere ISO, BIN en NRG-bestanden te laden in een virtueel cd- of dvd-rom station. Met andere woorden, Daemon Tools kan imagebestanden van cd’s of dvd’s als een virtuele drive mounten. Ook kan Daemon Tools kopieerbeschermingen uit schakelen. Deze gratis versie is Daemon Tools Lite en de meest recente versie is 4.40.2 die in januari 2011 is uitgebracht.

Daemon Tools Pro

In tegenstelling tot de lite versie is Daemon Tools Pro niet gratis, dit is de commerciele variant. Je kunt de PRO versie wel downloaden maar dan als probeerversie, shareware. Voor de pro is een nieuwe versie uitgebracht, namelijk Daemon Tools Pro 4.40.0312 (januari 2011). In 4.40.2 alleen bugfixes. Voornaamste wijziging in recentere versies is het aan en uit kunnen zetten van de Advanced Emulation, koppel / mount image bestanden aan fysieke IDE / SATA apparaten, een mogelijkheid tot portable installatie. In de vorige versie waren de aanpassingen een verbeterde grafische interface en betere support voor Windows 7.

Voorbeeld gebruik Daemon Emulator

Stel je hebt een DVD film gedownload. Dit kan een ISO bestand zijn maar kunnen ook gewone DVD bestanden zijn (VOB). Deze ISO of VOB’s staan dus op jouw harde schijf. Je klikt Daemon aan en je geeft aan dat een bepaalde directory / map (waar de DVD bestanden staan) als virtuele drive moet gaan werken. Drive E of F is nu een soort virtuele CD / DVD speler geworden. Zodra je in Daemon op Okay klikt dan zal de softwarematige DVD speler (bijvoorbeeld Power DVD of Intervideo WinDVD) gelijk opstarten en beginnen met afspelen van de gedownloade DVD film.

Na het kijken van de film verwijder je de ISO of DVD VOB bestanden en zo bespaar je het moeten branden van een DVD schijfje.

Een ander voordeel kan zijn dat je geen mogelijkheid hebt om een dual layer DVD te branden. Met deze tool is dat niet nodig, de emulatie van de image van 8 Gigabyte laat jou de grote image gewoon afspelen. Of wat dacht je van een Bluray schijf? Ook mogelijk!

Ja en Daemon kan bepaalde DVD-beveiligingen omzeilen. Dit kan handig zijn bij het spelen van games. Helaas heeft de Lite versie hier wel wat beperkingen in die in de PRO versie wel zitten.

Daemon versus Deamon tools

Ja de correcte schrijfwijze is Daemon, maar veel mensen gebruiken bij het zoeken de term Deamon Tools (ook demon tools komt voor). Ik zag in een online engels woordenboek dat beiden schrijfwijzen zijn toegestaan en hetzelfde betekenen. Maar officieel is het dus Daemon.

Bestandstypen Daemon Tools

Daemon Tools Lite ondersteunt de volgende bestandstypes:
mdx formaat (nieuw vanaf versie 4.35.6, MDX staat voor Media Data eXtended en is vergelijkbaar met de MDS / MDF formaten)
* .cue/.bin * .iso * .nrg * .ccd
* .bwt * .mds/.mdf * .cdi * .pdi * .b5t

DAEMON eerdere versies

Daemon Tools Lite 4.40 (.2) – januari 2011
,, ,, ,, 4.40 (.1) – januari 2011
,, ,, ,, 4.35 (.6) – april 2010
,, ,, ,, 4.35 (.5) – oktober 2009
,, ,, ,, 4.30.4 – april 2009
,, ,, ,, 4.30.3 – december 2008
Versie 4.30.2 – december 2008
Lite versie 4.30.1 – augustus 2008
Lite versie 4.30 – juli 2008
versie 4.12.4 – juli 2008
versie 4.12.3 – april 2008
versie 4.12.2 – maart 2008
versie 4.12.1 – februari 2008

let op: bij het installeren wordt in de nieuwe versie niet langer standaard ook de ‘sponsor ad module’ geïnstalleerd… maar let op dat je deze wel uitgevinkt laat staan bij de installatie!!

Tags

Daemon Tools Lite
Gratis Daemon Tools

Daemon

Download Deamon Tools

Een website met meer informatie en ook de download van Deamon Tools Pro kun je hier vinden:Deamon ToolsDownload hieronder de meest recente lite versie (4.40.2) helemaal gratis.

Share

Gerelateerde Artikelen:

  • Geen gerelateerde artikelen gevonden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *