Einde Limewire?

Is dit het einde van Limewire? Deze zeer populaire gratis Pear 2 Pear software mag niet meer van de rechter. Al sinds 2006 loopt er een rechtzaak tegen Limewire en vanaf woensdag 27 oktober 2010 zijn de luiken dicht gedaan. De website is niet meer bereikbaar en de software is daarom ook niet meer te downloaden. Gek genoeg kunnen mensen die de software al in hun bezit hadden nog wel met Limewire werken.

Ook wij hebben Limewire niet beschikbaar. De reden is dat de bandbreedte die nodig zou zijn voor de vele downloads ons een vermogen zouden kosten. Geld dat we nergens terug kunnen verdienen verder. We zullen wel in de gaten houden of er zogenaamde mirror-sites zullen komen die nog wel de meest recente Limewire bieden.

En wat nu? De makers van LimeWire hadden al aangekondigd dat ze aan een nieuwe “legale” service werken. Dit zou mogelijk een Spotify-achtige service gaan worden. Maar misschien zijn ze daar net even te laat mee. En daar zitten de echte gebruikers van Limewire natuurlijk ook niet op te wachten.

En jij denkt nu; Maar waar kan ik nu nog downloaden? Nou je zou in plaats van Limewire eens kunnen kijken naar Frostwire, een prima gratis alternatief. Of wat dacht je van Kazaa Lite? En bittorrent is ook nog steeds een optie. Kijk eens bij uTorrent voor het downloaden van Torrents. Maar mijn voorkeur zou toch het downloaden via nieuwsgroepen zijn en dan moet je zeker aan de slag met FTD.

Share

Gerelateerde Artikelen:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *