Google Picasa 3.8 115.53

Zoek je een gratis alternatief voor Adobe Photoshop? Of een soort gratis Paint Shop Pro? Kijk dan hieronder naar Google’s grafische freeware.

Google Picasa

De Freeware Picasa van Google stelt je in staat om gratis jouw foto’s op eenvoudige manier te beheren, deze te bewerken en ze ook nog online te zetten. Picasa is zeer uitgebreid en wordt door Google geheel gratis aangeboden. De meest recente versie van Google Picasa is versie 3.8. build 115.53 van september 2010 (vorige build was 115.45). Google Picasa is ideaal als je foto albums online wilt zetten maar je kunt het zeker ook voor andere doeleinden gebruiken zoals contrast aanpassen, uitsnede maken, gezichtsherkenning, etc.

Met Google Picasa 3.8 kun je:
– foto’s voorzien van zogenaamde keyword tags
– Sorteren en bekijken van uw gehele fotoverzameling vanuit één plaats
– Foto’s bewerken, bijsnijden, rode ogen corrigeren en meer
– Maken van geweldige collages en diavoorstellingen
– Online delen met familie en vrienden met Google Foto’s
– Synchroniseer Picasa 3 en Picasa Web Albums edits
– Videos maken en bewerken
– Scherm afdruk opnemen / Capture your screen / screen dumps maken
– Voeg tekst of een watermerk toe aan jouw foto’s
– Foto CD’s branden
– deze software is meertalig sinds build 105.41, hierbij zit ook Nederlands
– gezichtsherkenning
– nieuwe functie, face movie, zie hieronder
– Batch Album upload om meerdere albums ineens online te zetten

Picasa Face Movie

Dit is een echte vernieuwing, Face Movie. Deze nieuwe toepassing in Picasa is erg leuk. Wat het precies is en wat het kan dat is het beste uit te leggen door de video hierover te tonen:

Picasa

De naam van deze software is niet Picassa, Picaso, Picase of Pictasa maar PicAsa. Ja en waar komt de naam Picasa eigenlijk vandaan? Picasa is een product dat al bestond en Google heeft deze software op gegeven moment overgekocht. Dit was ook het geval met Google Earth, SketchUp en Google Analytics. De naam Picasa bestond dus al en is een leuke afgeleide van Picaso (Picasso).

Picasa Freeware

Google biedt Picasa geheel gratis en zonder beperkingen aan haar gebruikers en zodoende is Picasa volledig freeware. De reden dat Google dit professionele foto bewerking pakket gratis aanbiedt is primair omdat Google bijna alles gratis online zet en ten tweede vanwege de gekoppelde online foto dienst, Picasa Webalbums. Deze online photo album site moet concurreren met het bekende Flickr en met de freeware foto tool hebben ze een streepje voor op deze concurrent. Het is erg eenvoudig om vanuit Picasa jouw foto’s online te zetten en zo te delen met vrienden en familie.

Gebruikers commentaar

* Frank: Ik werk graag met Picasa want Photoshop is voor mij gewoon veel te moeilijk. Met Picasa hoef ik maar op één knop te drukken en hopla, mijn foto die ik met mijn goedkope camera nam ziet er plots veel beter uit.

* Erik: Ik vind het een goed programma. Elke keer wanneer ik mijn fototoestel op de PC aansluit dan worden de foto’s automatisch door Picasa ingeladen. Behalve dat alles bijna vanzelf gaat, is het leuke ook dat het programma gewoon Nederlandstalig te gebruiken is en ook nog niets kost.

Er is ook een Google Picasa 3.6.1, echter dit is geen nieuwere versie maar specifiek een versie voor de Apple Mac gebruikers.

Download hieronder de laatste en stabiele versie van Google Picasa 3.8 build 115.53 (september 2010).

Share

Gerelateerde Artikelen:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *