KeePass Password Safe 2.15

Het is zeer verstandig om voor verschillende toepassingen en sites een ander wachtwoord te gebruiken. Maar als je dit doet dan is het vaak lastig te bedenken bij welk programma, bij welke website, bij welk forum, etc. je een bepaald password had gekozen.

KeePass Password Safe

Met KeePass Password Safe heb je niet langer het probleem dat je alle wachtwoorden zelf moet onthouden of ergens in een kladblok bestand (onveilig) moet opslaan. Met Keepass kun je accounts opslaan met de daarbij horende gegevens. Dus sla de gebruikersnaam op, het wachtwoord en ook de url (van marktplaats of van een forum bijvoorbeeld). Al deze gevoelige gegevens worden veilig in een met aes- en Twofish-versleutelde database opgeslagen. Onthoud daarna slechts één hoofdwachtwoord om in Keepass Password Sage in te loggen voor alle daarin opgeslagen accounts.

Unieke wachtwoord maken

Een extra handige functie binnen Keepass Password Safe is het automatisch kunnen genereren van wachtwoorden. Normaal zijn deze wachtwoorden onmogelijk om te onthouden, maar ze zijn super veilig… niemand kan ze raden. Maar je hoeft deze auto passwords niet meer te onthouden…. dat doet Keepass Password Safe voor je!

Alternatief:
Een alternatief is een andere gratis freeware wachtwoord beheerder: PasswordSafe, waarmee je ook passwords kunt beheren. Of bijvoorbeeld Lastpass wat je online kunt gebruiken.

Versies van Keepass:
KeePass Password Safe 2.15 – april 2011
,, ,, ,, 2.14 – januari 2011
,, ,, ,, 2.13 – september 2010
,, ,, ,, 2.11 / 2.12 – juli 2010
,, ,, ,, 2.09 – september 2009
,, ,, ,, 2.08 – september 2009
KeePass 1.19b / 1.19 – april 2011 (versies 1.xx bevatten minder functionaliteit *1)
,, 1.18 – september 2010
,, 1.17 – december 2009
,, 1.16 – juni 2009
*1: versie 1.xx heeft geen .NET framework nodig, geen unicode ondersteuning, geen opslag in XML, eigen velden, history, geen synchronisatie, etc.

Download hieronder de nieuwste versie van deze gratis opensource wachtwoord beheerder, KeePass PasswordSafe 2.15. Dit betreft de uitgebreide versie waarvoor je ook Microsoft .NET Framework 2.0 nodig hebt.

Share

Gerelateerde Artikelen:

  • Geen gerelateerde artikelen gevonden

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *