McAfee Stinger 10.1.0.1327

Gelukkig zijn er aardig wat gratis oplossingen om jouw PC te beschermen tegen virussen, trojan horses, adware, spyware en phishing. Een grote bekende naam in de commerciele oplossingen is McAfee…. en zelfs zij bieden een freeware variant.

McAfee Avert Stinger

Het door Mcafee (een zeer bekend anti virus software merk) uitgegeven McAfee Stinger is een soort gratis virusscanner. De bedoeling van Stinger is het opschonen van windows computers / PC’s die al besmet zijn, dus het is geen bescherming vooraf maar achteraf. Maar McAffee is wel expert op virus gebied en ook de Stinger herkent momenteel meer dan 2000 van de veel voorkomende virussen, bekende wormen en trojans (trojan horse). Na het vinden van één van deze vervelende en ongewenste toevoegingen op jouw PC helpt McAfee Stinger ook met het verwijderen.

McAfee Avert Stinger

Ja officieel heet deze software McAfee Avert Stinger. Maar vaak wordt de Avert weggelaten en spreekt men van McAfee Stinger. Er zijn geen 2 soorten van deze freeware. Ze zijn beiden hetzelfde alleen beide benamingen worden door elkaar heen gebruikt. Officieel is het dus McAfee Avert Stinger.

Gratis Anti Virus

Nee Stinger is niet echt een gratis alternatief voor andere Anti Virus software. De freeware McAfee Stinger is ook geen gratis variant van andere McAfee-oplossingen zoals:
– McAfee VirusScan Plus
– McAfee Internet Security
– McAfee Total Protection
– McAfee SiteAdvisor Plus
– McAfee Virus Removal Service
– etc.
Deze gratis virus scanner helpt alleen met het verwijderen van de meest bekende en schadelijke virussen en trojan horses. De minder bekende virusen / trojanhorses en de hele recente / nieuwe zullen mogelijk niet worden gevonden. Maar het is gratis, werkt eenvoudig en zeer snel en weet toch meer dan 2000 virussen / horses / wurms te vinden en uit te schakelen. Dus zeker de moeite waard! Hierbij mijn dank aan Mcafee dat ze dit gratis aanbieden!

Laatste wijzigingen

– kan nu ook het Conficker-virus opsporen
– helaas is bij iedere update onduidelijk wat aangepast is

Download eventueel ook de lijst met virussen, wormen en trojans die Stinger voor je kan opsporen. Het betreft een PDF document en dus heb je hiervoor Adobe reader (kun je ook via deze freeware site downloaden) nodig. Download Virussen Lijst.

Here you have Virus

Let op, al sinds de update van oktober 2010 stelt deze freeware in staat om het Here You have virus te verwijderen. Zie ook het nieuwsbericht over het Here you have virus / here you are virus. Dit recente en gevaarlijke virus zet de standaard beveiliging op computers eerst uit en dus kun je dit programma gebruiken naast jouw huidige antivirus oplossing.

Versies Stinger

januari 2011 – McAfee Stinger 10.1.0.1327
september 2010 – versie 10.1.0.1028
mei 2010 – versie 10.0.1.854
maart 2010 – McAfee Stinger 10.1.0.815
november 2009 – versie 10.0.1.688
juli 2009 – ,, ,, 10.0.1.624
april 2009 – ,, ,, 10.0.1.546
januari 2009 – Mc Afee Stinger 10.0.0.482

Download hieronder de laatste versie van McAfee Stinger 10 (ook bekend als McAfee AVERT Stinger).

Share

Gerelateerde Artikelen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *