NetWorx 5.1.7

Het meten van de download snelheid en upload snelheid is altijd zinvol. Hiermee meet je snelheden van zowel draadloze of bedrade netwerken.

Networx

De tool voor het meten van de snelheid van draadloze netwerken en draad netwerken (dial-up, Ethernet, ISDN, DSL, 802.11b) is Networx. De resultaten worden door Networx zowel tekstueel als grafisch weergegeven. Zowel binnenkomend als uitgaand verkeer wordt gemeten. Meten is weten en het meten van jouw internet snelheid is met deze software geheel gratis. Het leuke van Networx is dat je visuele en audio alerts kunt instellen. Zo kun je een alarm instellen bij verdachte omstandigheden (hoge data transport) of wanneer een verbinding is gestopt.

Naast deze freeware maakt Softperfect ook Network Search Engine FREE, Network Scanner FREE en LAN Search Pro FREE. Dit bedrijf heeft dus echt wel verstand van netwerken.

In versie 5.1.7 is o.a. de ondersteuning voor systemen waarop VirtualBox (eveneens freeware) is geinstalleerd, verbeterd.

Toepassingen Networx

Wat kun je nu met Networx allemaal doen, wat zijn zoal de toepassingen:
– internet snelheid meten
– hoeveelheid internet verkeer / traffic meten
– controleren of het verbruik overeenkomt met wat de provider heeft gemeten
– detecteren van verdacht netwerk gebruik of onjuiste netwerk activiteiten (’s nachts als je slaapt toch nog vele downloads ofzo, misschien van de buurman!?)
– waarschuwing ontvangen bij te veel internet gebruik (van jouw kinderen bijvoorbeeld)

Download hieronder de laatste versie van deze freeware tool, NetWorx 5.1.7 (februari 2011).

Share

Gerelateerde Artikelen:

  • Geen gerelateerde artikelen gevonden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *