OpenOffice.org 3.3.0

Je kent natuurlijk Microsoft Office. Dit is vergelijkbaar met MS Office maar dan een gratis office pakket. De gratis download betreft de Nederlandse Open Office versie.

OpenOffice

Dit zeer volledige freeware (eigenlijk Opensource) OpenOffice pakket is een volwaardige vervanging van Microsoft Office. Openoffice wordt geleverd met een tekstverwerker (Writer), een spreadsheetprogramma (Calc), een presentatieprogramma (Impress), een tekenprogramma (Draw) en een databaseprogramma (Base). Je kunt met OpenOffice ook gewoon de bekende Microsoft Office bestanden openen zoals .DOC (Word), .XLS (Excel) en .PPT (Powerpoint). Eigenlijk is het heel bijzonder dat OpenOffice, oftewel een software programma van dit formaat, gewoon gratis te downloaden en te gebruiken is.

OpenOffice.org

OpenOffice.org 3 is eigenlijk wel de grootste Open Source oplossing voor het kantoor met een tekstverwerker, spreadsheet, presentatie / powerslides, grafische bewerkingen en database beheer (naast de vertakking Libre Office). Ook is OpenOffice.org beschikbaar in vele diverse talen waaronder ook in het Nederlands. Je kunt hier dan ook de nederlandse OpenOffice.org downloaden. De download van Open Office is volledig gratis en zonder beperkingen.

Java Runtime Environment

Je hebt voor kunnen gebruiken van Open Office ook de Java Runtime Environment nodig (JRE). De meeste computers hebben deze Java Omgeving al op de computer staan, maar misschien niet de laatste versie. Deze download van Open Office is daarom inclusief de benodigde Java Runtime Environment (JRE). Dan weet je zeker dat alles goed geinstalleerd is voor Open Office.

Open office database

Sinds versie 2 van Open Office kun je ook een database maken en beheren met deze applicatie. De gegevens van de databases worden opgeslagen in zogenaamde XML bestanden. Met het onderdeel Base kun je databases aanmaken en beheren. Base lijkt enigzins op MS Access van Microsoft. Wel moet opgemerkt worden dat OpenOffice niet de meest optimale tools bevat voor databasebeheer, het kan wel maar er zijn andere tools die hierin veel meer opties bieden. Voor kleine kantoortoepassingen is Base wel een handig onderdeel.

Download Nederlandse OpenOffice

OpenOffice 3.3.0 is de laatste versie en sinds eind januari 2011 beschikbaar. Soms is een nieuwe versie van Open Office slechts in het Engels beschikbaar, maar nu is 3.3.0 gewoon direct als Nederlandse versie te downloaden. Download hieronder OpenOffice Nederlands versie 3.3.0.

Share

Gerelateerde Artikelen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *