QuickTime 7.6.9

Wie .MOV bestanden wil afspelen, MOV video bestanden, dan kun je het beste de gratis player van Apple downloaden.

Quicktime

De media player QuickTime was oorspronkelijk speciaal ontwikkeld voor de Apple Mac maar tegenwoordig voor zowel Windows computers als ook voor Apple Mac OS X beschikbaar is. Deze gratis software is dus ook uitstekend te gebruiken op de PC met Vista of met Windows XP. Quicktime kan worden gebruikt om diverse muziekbestanden en/of videobestanden te beluisteren. Het voornaamste formaat wat bij quick-time past is MOV, maar ook AVI en MPG kan worden afgespeeld.

Let wel op want bij het installeren van Quicktime wil Apple ook graag Safari en iTunes installeren. Als je dit niet wilt dan moet je dit uitvinken! De huidige versie is 7.6.9, de vorige versie van Quicktime was sinds september 2010 versie 7.6.8.

Ook andersom is iTunes verbonden aan Quicktime helaas. Want ook bij de installatie van iTunes dan wordt ook quick time als plugin meegeleverd. En ik zeg jammer omdat Quicktime zeker niet de beste media speler is op de markt.

Als je wel de .MOV quicktime filmpjes wilt kunnen afspelen maar geen zin hebt in een redelijk zware Quicktime player download, dan is QT Lite een prima alternatief. Dezelfde player mogelijkheid maar een stuk lichter.

Deze Download verwijst je naar de keuze pagina van Apple. Dus je kunt daar kiezen voor een Apple of een Windows versie van Quicktimeplayer.

Share

Gerelateerde Artikelen:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *