Speccy 1.07

Zie in één overzicht alle specificaties van jouw systeem.

Speccy

Met de freeware Speccy krijg je in een duidelijk overzicht te zien wat er allemaal in jouw PC zit. Zo geeft deze software aan welke windows versie er op het systeem staat, welke CPU, hoeveelheid RAM, welk moederbord, de grafische kaart, harde en optische schijven, audio kaart, etc. De freeware geeft, indien mogelijk, ook de temperatuur aan van bijvoorbeeld de processor of van de harddisk, de snelheid, serienummers, etc.

Speccy is met name handig wanneer je op zoek bent naar de juiste drivers, of bij het oplossen van problemen of wanneer je gewoon wilt weten wat jouw systeem allemaal bevat. Maar de tool kan ook handig zijn wanneer je jouw PC wilt verkopen en snel een overzicht wilt genereren van alle componenten in jouw PC zodat je dit op marktplaats of vergelijkbare site kunt zetten. En ja, ook als je een PC koopt dan kun je speccy meenemen om te zien wat er op het te koop staande apparaat allemaal zit.

Speccy emulator

De ouderen onder ons kennen nog wel de ZX Spectrum, een homecomputer met rubberen knoppen. Deze kleine computer kreeg als koosnaam ook Speccy. En zodoende zoeken mensen nog wel eens naar een emulator om de oude ZXspectrum software op de PC te kunnen gebruiken. Voor hun slecht nieuws, deze freeware heeft helemaal niet te maken met de Sinclair Spectrum. Ga dan naar de Sinclair Spectrum Emulator pagina.

Piriform

Het bedrijf Piriform is lekker bezig op het gebied van freeware software uitbrengen. Zo hebben ze Recuva gemaakt voor het terug halen van bestanden, met Ccleaner kun je jouw PC schoon en snel houden en met defragler defragmenteer je jouw harde schijf voor optimale snelheid. Stuk voor stuk allemaal zeer populaire freeware.

Versie updates

november 2010 – Speccy 1.07 build 191
oktober 2010 – versie 1.06 build 191
september 2010 – versie 1.05 build 183
augustus 2010 – versie 1.04 build 173
juli 2010 – versie 1.03 build 162
juni 2010 – Speccy 1.02 build 156
april 2010 – versie 1.01 build 132
… hiervoor diverse beta versies

Wil je een handige kleine tool voor tonen componenten / software in de computer? Download dan gratis de nieuwste versie van Speccy hier.

Share

Gerelateerde Artikelen:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *