Sysinternals Suite 2011-02-01

Ben je Windows systeem beheerder dan is deze suite / verzameling erg handig.

Sysinternals Suite

De collectie / verzameling van handige tools, Sysinternals Suite, is een “suite” met oplossingen waarmee je een Windows systeem kunt beheren en / of uitgebreide informatie over de PC kunt opvragen. Je kunt met de Sysinternals Suite diverse problemen op de computer analyseren en eventueel ook oplossen. Voorbeelden van losse tools in deze verzameling zijn de Process Explorer, PS tools, ProcDump, Diskmon Bginfo, AdExplorer Active Directory editor en Contig. Voor de gewone Windows PC gebruiker zegt dit weinig, voor deze doelgroep zijn deze tools dan vermoedelijk ook niet erg zinvol.

Deze gratis suite met tools bevat verder nog: Sysinternals Utilities: AccessChk, AccessEnum, AdExplorer, AdRestore, Autologon, Autoruns, BgInfo, CacheSet, ClockRes, Contig, Coreinfo, Ctrl2Cap, DebugView, Desktops, Disk2vhd, DiskExt, DiskMon, DiskView, Disk Usage (DU), EFSDump, Handle, Hex2dec, Junction, LDMDump, ListDLLs, LiveKd, LoadOrder, LogonSessions, NTFSInfo, PageDefrag, PendMoves, ipeList, PortMon, ProcDump, Process Explorer, Process Monitor, ProcFeatures, PsExec, PsFile, PsGetSid, PsInfo, PsKill, PsList, PsLoggedOn, PsLogList, PsPasswd en meer. Een hele lijst dus.

Update sysinternals suite

Eigenlijk is er minimaal eens per maand een update van sysinternals suite. Het gaat hierbij meestal om kleine bug fixes, verbeteringen in de software, nieuwe functies en beveiliging updates. Bij het uitbrengen van nieuwe versies, zoals van 2010-08-30 naar 2010-09-09, zijn niet alle losse programma’s binnen de suite aangepast. Vaak gaat het dan om 2 of meer programma’s uit de suite die zijn geupdate. Er is geen sprake van updates rondom viruslijsten of andere bedreigingen.

Sysinternals filemon

De deelprogramma’s FileMon en Regmon zijn niet langer onderdeel van de suite van Sysinternals en dus ook niet meer te downloaden. Ze zijn vervangen met het programma Process Monitor en werken met de Windows versies 2000 SP4, Windows XP SP2, Windows Server 2003 SP1 en Windows Vista. Process Monitor is een geavanceerde monitoring gereedschap voor Windows en het toont in real-time het bestands / file systeem, aktiviteiten in het register en processen / threads. Het combineert de eigenschappen van de oudere tools Filemon en Regmon.

Ondanks dat het van Microsoft is, zijn de Sys internals wel echt Freeware en dus volledig gratis te downloaden en te gebruiken. Download hieronder de laatste versie Sysinternals Suite 1-2 (1 februari 2010).

Share

Gerelateerde Artikelen:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *