Songbird 1.9.3

Op deze pagina kun je een opensource musicplayer downloaden die zowel audio als video kan afspelen en een goede concurrent van itunes is.

Songbird

De gratis media speler Songbird is een prima alternatief voor iTunes en Windows Media Player. Songbird is opensource en is beschikbaar voor meerde platformen (windows en apple). Deze gratis speler is door Poti gemaakt (POTI is een afkorting voor ‘Pioneers of the Inevitable’). Deze groep van ontwikkelaars heeft ook meegewerkt aan bijvoorbeeld Winamp en de Yahoo Music Engine. Een zeer volwaardige mediaplayer dus. De performance van Songbird is zeer goed en ook de muziekbibliotheek kan veel nummers bevatten. Verder kunnen de metadata (tags / ID) worden aangepast. In Windows kunnen draagbare muziekspelers die mtp ondersteunen worden gesynchroniseerd. Ook biedt Songbird ondersteuning aan de iPod. En deze freeware heeft een 2-way Sync met iTunes, je kunt Songbird playlist naar iTunes sturen of juist van iTunes afhalen. Ook heeft deze media speler een 10-bands equalizer.

Songbird en smartphones

Synchroniseren met jouw smartphone is geen probleem, songbird ondersteund een hele lange lijst met smartphones. Dit zijn o.a. Blackberry Storm 9500, Google Nexus One, HTC Evo, HTC Hero, HTC Magic, HTC Tattoo, LG KU990 Viewty, Motorola Droid, Motorola Droid X, Nokia N85, Nokia N900, Nokia N96, Nokia N97, Palm Pre, Philips Activa, Philips GoGear Ariaz, Philips GoGear Raga, Philips GoGear Vibe, etc.

Songbird Add-ons

Ook zijn voor Songbird diverse leuke Add-ons verkrijgbaar. Voorbeelden zijn mashTape om ook videos en fotos te zien van het nummer dat je op dat moment afspeelt. Of MediaFlow om 3D door jouw muziekcollectie te vliegen. Last.fm radio om de lijst te kunnen gebruiken. Music recommendations. En nog meer. Song bird is echt een leuke mediaplayer.

Songbird Ipod

Wanneer je een ipod gebruikt dan kun je deze met Songbird synchroniseren. Je moet dan nog wel even een addon installeren met de naam Ipod device voor ipod support. Nadeel is wel, deze is voor het laatst een jaar geleden geupdate. Maar het is mogelijk dat de add-on nog prima werkt, kwestie van uitproberen.

Songbird demo video

Ik heb op Youtube een redelijke demo / review video van Songbird gevonden. Niet super professioneel, klinkt als een stel kinderen, maar het laat wel een beetje de mogelijkheden zien. Altijd beter dan de mogelijkheden te moeten lezen. Zie de video hieronder:
Versie geschiedenis:
februari 2011 – Songbird 1.9.3 (1.9.2 is dus overgeslagen)
december 2010 – ,, 1.9.1
September 2010 – ,, 1.8.0
Juni 2010 – Songbird 1.7.2
December 2009 – ,, 1.4.2
Juni 2009 – ,, 1.2.0
Maart 2009 – ,, 1.1.2
Maart 2009 – ,, ,, 1.1.1
December 2008 – Song bird 1.0 de echte stabiele versie
november 2008 – ,, ,, 1.0 rc3
augustus 2008 – ,, ,, 0.7 RC2
juni 2008 – versie 0.6.1
juni 2008 – versie 0.6
maart 2008 – versie 0.5 RC1

De gratis download van Songbird betreft hier alleen de Windows XP / Vista versie. Er is ook een Mac OS versie beschikbaar, maar niet via deze website. Windows gebruikers kunnen hieronder starten met downloaden.

Share

Gerelateerde Artikelen:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *