FTD Alternatief

Dus FTD gaat verdwijnen (per 1 maart 2011). Maar wat zijn dan de eventuele alternatieven voor FTD. Welk alternatief hebben de huidige gebruikers van FTD?

Het beste alternatief voor FTD op dit moment is Spotnet (of SpotLite Beta 4, dit is een soort Spotnet maar dan voor Linux en Mac OS en dus niet voor windows). Dit is een programma dat erg sterk op FTD lijkt en ook qua interface heeft Spotnet veel weg van FTD. Het is een zeer handig en makkelijk programma, waarbij je ook zelf de diverse filters voor groepen/formaten kunt aanmaken, zoals dat ook kon in FTD.

Het grootste verschil met de normale FTD database is echter dat de Spotnet database volledig decentraal van opzet is, omdat het op usenet draait.
En daardoor kan Spotnet dan ook nooit afgesloten worden door Brein of dergelijke organisaties.
Want als je het simpel bekijkt is Spotnet gewoon de hele usenet community en dus niet af te sluiten.

Nu zeg je misschien van ja maar Spotnet draait op de database van FTD.
Dat is deels waar, hij gebruikt het als aanvulling, maar je kan ook posten aanmelden, dan maakt spotnet een eigen database aan.
En hoe meer mensen spotnet gaan gebruiken (wat nu nog weinig is, maar dat zal veranderen als FTD ten grave gaat)hoe groter die database wordt.
Zo is FTD ook gegroeit van heel klein naar groot.

Hier de voordelen van Spotnet:
– Je hebt geen FTD account nodig (je logt niet in, je hoeft alleen maar je newsreader gegegevens in te geven voor de automatische downloadfunctie in het programma)
– Je hebt geen NZB zoekmachines nodig
– Je hebt geen download programma nodig (er zit namelijk al een volledige geconferteerde versie van SABNZB+ ingebouwd, maar als het gewild is kun je ook gewoon een extern download programma zoals newsleecher of grabit gebruiken).
– Spotnet kan nooit afgesloten worden door Brein

Download Spotnet

Share

Gerelateerde Artikelen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *