How-to: Probleem Google Maps, Google Earth of Google Street View melden

How-to: Probleem Google Maps, Google Earth of Google Street View meldenVia Google Maps, Google Earth of Google Street View kun je met enkele muisklikken de andere kant van de wereld verkennen. Echter vinden vele mensen het een schending van hun privacy, en ijveren daarvoor voor het bewerken of verwijderen van hun persoonlijke gegevens. Deze tutorial legt uit hoe je dit eenvoudig kan doen.

Google tuurt regelmatig met camera’s honderden auto’s door het land  op zoek naar nieuwe beelden. Die foto’s worden vervolgens gedigitaliseerd en verwerkt in één van de programma’s van Google. Vaak verwijdert Google zelf gezichten en nummerborden, maar toch kan Google er soms ééntje missen. Via onderstaande stappen kun je zelf een ongewenste foto bewerken of verwijderen.

Stappen:
1. Zoek de desbetreffende straat waarin de ongewenste foto verwerkt zit. Sleep vervolgens het oranje ‘pechmannetje’ erheen.
2. Klik onderaan op ‘Een probleem melden’, een nieuw venster zal verschijnen.
3. In het verschenen venster kan u uw probleem melden. Klik  op het pijltje bij de keuzelijst, een lijst met mogelijk opties zal verschijnen. Dit omvat onder andere:

  • Uw of andermans gezicht is herkenbaar.
  • De kentekenplaat van uw of andermans auto is leesbaar.
  • U heeft een aanstootgevende inhoud op de afbeelding gevonden.
  • U wilt een fout melden, zoals: afbeelding is verkeerd geplaatst, onjuist adres is weergegeven, er zit een fout in de navigatiepijlen, etc.
  • De afbeelding die u meldt, heeft een erg slechte kwaliteit.
  • U heeft een probleem met betrekking tot de beveiliging ontdekt.
  • Er is iets anders (overige).

4. Geef vervolgens een korte omschrijving van het probleem. Hoe gedetailleerder de omschrijving, des te sneller dat Google het probleem kan achterhalen en eventueel kan oplossen.
5. Vink de keuzebox, ‘licht mij in wanneer het probleem is opgelost’, aan. Op die manier blijft u op de hoogte van de updates rond het probleem. Druk vervolgens op volgende.
6. Er wordt nu gevraagd u aan te melden met uw Google-account. Log in met uw gegevens. Druk tenslotte op bevestigen.
7. Het probleem is nu verzonden richting Google. Wanneer u zelf merkt dat na enkele weken het probleem nog niet is gewijzigd, dan kan u nogmaals een verzoek indienen.

Hierbij nog twee handige video’s rond de kaarten van Google Maps, Google Earth of Google Street. De eerste betreffende de werking van de diensten van het Google, een tweede over het melden van problemen.
1. http://www.google.nl/help/maps/streetview/privacy.html
2. http://maps.google.com/support/bin/answer.py?answer=162873&hl=nl

 How to: Probleem Google Maps, Google Earth of Google Street View melden

Share

Gerelateerde Artikelen:

  • Geen gerelateerde artikelen gevonden

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *