How-to: Torrents

How-to: TorrentsMeer en meer internetgebruikers maken gebruik van Torrents om hun bestanden met de buitenwereld te delen. Seeders, leechers, uptime etc. Het lijken allemaal ingewikkelde termen, maar eens je ermee vertrouwd bent is het kinderspel. Deze tutorial geeft je een introductie tot de wondere wereld van downloaden via Torrents.

Wat is Bittorrent?
Bittorrent is één van de vele programma’s om Torrents mee te downloaden. Om hiervan gebruik te maken, dien je vanzelfsprekend over het programma te beschikken.
1. Download Bittorrent via http://www.bittorrent.com. Bovenaan de webpagina staat er normaal een grote groene knop ‘Free download’.
2. Volg de stappen in het installatieproces.
3. Open het programma vervolgens via een dubbelklik op het Bittorrent-icoontje of via ‘Start’ – ‘Alle programma’s’ – ‘Bittorrent’.

Hoe werkt Bittorrent?
Bittorrent is een systeem dat als het ware gegevens tussen gebruikers uitwisselt. Wanneer jij als gebruiker X een bestand deelt, kan gebruiker Y dat bestand downloaden via een netwerk. Als vervolgens gebruiker Y een klein deel van jouw bestand heeft gedownload, kan hij dat ene deeltje dus ook gaan delen. Op die manier breidt de groep mensen die het uploaden, lees seeders, zich uit en kan gebruiker Z al downloaden van gebruikers X en Y. Zo kunnen een grote groep gebruikers ervoor zorgen dat een groot bestand via relatief korte termijn verspreidt kan worden. Uiteindelijk zorgt Bittorrent ervoor dat alle kleinere gedownloade deeltjes bij elkaar worden gepakt tot één groot pakket, je download.

Wat is een torrent?
Een Torrent is het bestand dat via een torrent-netwerk wordt verspreidt. Wat kan een Torrent omvatten? Zowel een foto als een filmpje van een communiefeest of een game etc. Het volstaat om je bestand om te vormen naar een .torrent en dit vervolgens te uploaden op een netwerk, om dit via een torrent-netwerk te verspreiden.

Welke programma’s zijn er op de markt?
Momenteel zijn er op de markt heel veel verschillende programma’s om Torrents te downloaden. Bijvoorbeeld:

  • uTorrent
  • BitComet
  • BitTorrent
  • ABC
  • Azureus

Elk programma heeft zowel voor als nadelen. Op het internet zijn er verschillende websites en forumonderwerpen aan deze programma’s geweid, waardoor het vrij overbodig is om hier nog op in te gaan.

Opgelet voor illegale bestanden!
Downloaden via torrents wil niet automatisch zeggen dat de bestanden illegaal verkregen zijn. Nochtans worden Bittorrent en andere torrent-programma’s vaak gebruikt om illegale bestanden te downloaden. Let dus op met wat je download, want een illegale download kan je heel wat geld kosten!

 How to: Torrents

Share

Gerelateerde Artikelen:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *