Spotnet 1.5.60

Het alternatief voor FTD is Spotnet. Met deze gratis tool kun je vinden wat binnen de nieuwsgroepen / newsgroups wordt geplaatst.

Spotnet

Met deze gratis tool kun je op eenvoudige wijze vinden wat op de nieuwsgroepen beschikbaar is gemaakt. Spotnet is software waarmee je kunt volgen WAT er door landgenoten WAAR (in welke newsgroups) wordt gepost / geupload. En zodra je een gespot bestand ziet dat je wilt hebben, dan kun je via Spotnet ook direct de upload / spot downloaden. Sterker nog, Spotnet repareert zelfs de bestanden wanneer deze beschadigd zijn (zoals Grabit ook automatisch doet). En als alles is ontvangen dat zal dit gratis programma alle RAR bestanden ook voor je uitpakken. Dus software zoals Grabit, Newsleecher, WinRAR of Quickpar zijn niet meer nodig. De sofware die je eerst gebruikte, zoals FTD, Grabit, Quickpar, Binsearch, SABnzbd+, etc. is dus niet meer nodig.

Spotnet alternatief voor FTD?

De vraag is natuurlijk, is Spotnet een echt goed alternatief voor FTD? Het antwoord is ja en nee. Ja je kunt dankzij Spotnet ook bestanden vinden die niet een logische naam hebben zoals rambo-3.rar maar oorlogsheld-3.rar. Ook zie je overzichtelijk of het gaat om DVD, DIVX, MPG, exe, etc. En er zijn allemaal categorieën zoals films, series, boeken, muziek, spellen, etc. Ook kunnen mensen reacties achterlaten per post / spot / download. Maar FTD was natuurlijk meer dan alleen een overzicht van Downloads in de nieuwsgroepen. Het zag er heel erg leuk uit en je kon elkaar kudos geven. Maar belangrijker nog vermoed ik, dat was de koppeling met externe tools zoals NZB button tools en FTD watchdog. Ik hoop zelf ook dat er snel iemand komt met een FTP Watchdog alternatief voor Spotnet!

Nieuwsgroepen downloaden

Misschien kom je toevallig op deze freeware download en denk je: waar gaat het over? Wat is FTD? En waarvoor heb ik Spotnet nodig? Wanneer je van nieuwsgroepen wilt downloaden dan heb je diverse tools / software nodig. Oorspronkelijk had je een zoekprogramma nodig om downloads te zoeken (nu kan dit ook met Binsearch of NZBindex). Dan had je een Binaries downloadprogramma nodig die alle losse RAR bestanden van de nieuwsgroepen downloadde die bij elkaar hoorde. Dan moest alles gecontroleerd worden via PAR bestanden en dan moest alles uitgepakt en samengevoegd worden. Je moest bijna een dag naar school om dit allemaal te leren. Nu kun je met Spotnet alles met dit ene programma. Zoeken, informatie opvragen, downloaden, checken, uitpakken.

Usenet search

Om te kunnen achterhalen wat er allemaal in de vele nieuwsgroepen te vinden is, heb je een Usenet Search oplossing nodig. Met spotnet heb je hier eigenlijk al een oplossing voor. Echter dit is geen search oplossing. Is iets niet gespot dan staat het ook niet in Spot Net. Dus zoeken kun je dan beter doen met bijvoorbeeld Binsearch of met Yabsearch. Echter je kunt er niet vanuit gaan dat de serie Gooische Vrouwen ook echt met die naam naar de newsgroups is geupload.

ftd nieuwsgroepen

Er waren een paar FTD nieuwsgroepen waaronder alt.binaries.ftd en alt.binaries.ftd.nzb. Maar vermoedelijk zullen deze nieuwsgroepen gaan verdwijnen. Maar eigenlijk stonden in deze newsgroups eigenlijk geen bijzondere downloads. De meeste films zijn bijvoorbeeld te vinden in alt.binaries.dvd.movies

Trefwoorden in relatie tot Spotnet: ftd, yabse, eweka, binaries4all, ftn, archieven, nieuwsgroepen, USEnet, binsearch, games, fta, ftr, newzleech, newsgroups, ftn2day, audiofind, usenetsearch, NZB, watchdog, binaries.nl, nzbnieuws, leecher, newsleecher, quickpar, grabit, newzbin, nfonews

Download hieronder de meest nieuwe versie van Spotnet, versie 1.5.6 (2011). Let op, Spot-Net is gemaakt mbt van het Microsoft .NET Framework. Je hebt dus ook versie 4 van dit framework nodig (download .NET framework).

Share

Gerelateerde Artikelen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *