Google Chrome 4.1

Op zoek naar een andere browser dan de bekende Internet Explorer en Firefox?

Google Chrome

Google Chrome is (nog steeds) één van de nieuwste webbrowsers op het internet ondanks dat we inmiddels al bij Chrome 4 zijn uitgekomen. Deze gratis browser is natuurlijk gemaakt door het bekende bedrijf Google die voornamelijk bekend is geworden dankzij de zoekmachine. Google heeft het plan om met deze webbrowser Google Chrome de grootste webbrowsers te kunnen verslaan, oftewel Internet Explorer en Firefox.

Chrome

Chrome is al lang niet meer de onbekende browser. Er is inmiddels al een grote groep met liefhebbers die Chrome liever gebruiken van bijvoorbeeld Internet Explorer of Firefox. Momenteel gaat het alweer om Chrome 4.1. De ontwikkelaars van Chrome (niet Chroom) hebben bijvoorbeeld de ondersteuning van audio en video in de browser sterk verbeterd. Ook vertellen de ontwikkelaars bij Google dat de javascript-engine nu deze sneller en beter werkt dan het geval was bij de eerdere versies van Chrome.

Google Chrome 4.1 is dus vanaf nu te downloaden en dit betreft een stabiele versie (beta of development versies bieden wij liever niet aan). Deze nieuwste versie bevat al de ingebouwde vertaal optie van google (translation). Ook heb je meer mogelijkheden om privacy instellingen zelf te beheren.

Sterke eigenschappen Chrome

Chrome heeft onder andere een ‘form autofill’ optie. Ook is er de mogelijkheid om rss-feeds te volgen in de browser. En Chrome geeft bijvoorbeeld een melding als u een pagina gaat bezoeken dat mogelijk een virus bevat! Ook moet deze internetbrowser goed kunnen werken op minder sterke PC’s. Chrome biedt sinds versie 3 ook een beter aanpasbare tabpagina. De Omnibox is ook versimpeld sinds versie 3. En heel belangrijk voor webdesigners, er is ondersteuning voor het gebruik van HTML5 videotags.

Andere schrijfwijzen

Helaas weet niet iedereen de juiste schrijfwijze. Dus om deze pagina toch vindbaar te maken hier ook de onjuiste schrijfwijze van Google’s Chrome. Chroom, Googlechrome, Groom, Kroom, Krome, Chroome, Crome

Andere gratis internet browsers

Naast Chrome zijn er natuurlijk ook nog andere goede gratis internet browsers die ook volledig freeware zijn. Hieronder een lijstje met voorbeelden:

Chrome Downloaden

Chrome van Google is helemaal gratis en vrij klein, een pluspunt dus. Natuurlijk is het nog niet echt een concurrent van Firefox en Internet Explorer. Maar wel leuk om even te proberen toch!? Download hier Chrome!

Eerdere versies:
Google Chrome 4.1.249.1059 (april 2010)
Google Chrome 4.0.249.78 (januari 2010)
Chrome 3.0.195.33 (november 2009)
,, 3.0.195.27 (oktober 2009)
,, 3.0 (september 2009)
,, 2.0.172.28 (mei 2009)
Browser Chrome 1.0.154.64 (mei 2009) – security en bug fixes, bevat een nieuwe versie van Google Gears (versie 0.5.16.0)
,, ,, 1.0.154.46 (februari 2009)
,, ,, 1.0.154.42 (december 2008)

Share

Gerelateerde Artikelen:

  • Geen gerelateerde artikelen gevonden

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *