How-to: Herstel-CD’s of DVD’s benutten

How-to: Herstel-CD’s of DVD’s benuttenIn een vorige how-to leerde je hoe je een herstel-CD of DVD kon aanmaken. Maar wat zou je zijn zonder de uitleg hoe je deze kan gebruiken? Deze how-to legt beknopt uit hoe je je computer kan opstarten met behulp van de CD’s of DVD’s.

Help!? Mijn computer start niet perfect meer op?
Zoals eerder aangehaald kan je dus gebruik maken van de herstel-CD of DVD. Echter is de grootste oorzaak van een foutmelding, een fout in departities van Windows. Dit is eenvoudig als volgt te verhelpen:
1. Ga naar het menu Start > Uitvoeren, en typ daar ‘chkdsk –f’ in.
2. De schijfcontrole van je computer zal nu starten, laat dit zijn werk doen.
3. Na de schijfcontrole zal bij problemen de computer zelf de harde schijf herstellen. Mocht dit niet lukken, dan zal je toch de herstel-CD’s of DVD’s moeten gebruiken.

De stappen voor het gebruiken van de herstel-CD’s of DVD’s:
Eerst en vooral moeten we onze BIOS zo aanpassen zodat de computer gestart wordt van een CD of DVD. De meeste zijn immers ingesteld om te starten vanaf een Floppy, harde schijf en dan pas de cd-rom.
1. Druk tijdens het opstarten van de computer op DEL of F2 of F10 om in de BIOS terecht te komen. (F10 wordt meestal ingesteld bij Compaq-moederborden, F2 bij Packard Bell of Intel.
Omdat niet elke BIOS hetzelfde is, kunnen de volgende stappen van elkaar verschillen.
2. In de meeste gevallen zoeken we naar Advanced settings (onder standard settings) en zien we daar een setting met Boot Sequence of Boot order: A-C-Cdrom. Dit moet gewzijgid worden zodat de Cd-rom voor de C komt. Druk op de pijltjes toets of op +/- of op PG DOWN/PG UP om tussen de verschillende opties te navigeren.
In andere gevallen kunnen we dit terugvinden onder BOOT (PRIORITY), nl First boot device, Second en Third.
Hier passen we hetzelfde principe toe als de voorgaande manier. Zet de Cd-rom voor de HDD. Vb, Floppy, Cd-rom, HDD-0. Boot from other devices mag hier af!
3. Ga nu uit het Boot-menu en sla eventeel op. Stop vervolgens de herstel-CD of DVD in je schijflezer.
4. Start de computer nu opnieuw op, normaal zal dan BartPE opstarten vanaf de CD-rom.
5. Na het opstarten van je computer kan je starten met de programa’s of instellingen te wijzigen of verwijderen die voor problemen zorgen.

Opgelet: Alle wijzingen die je doorvoert binnen je systeem kunnen gevolgen hebben voor je computer. Alle handelingen voer je dus op eigen risico uit!

 How to: Herstel CD’s of DVD’s benutten

Share

Gerelateerde Artikelen:

  • Geen gerelateerde artikelen gevonden

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *