Ouders van Rockstar-kinderen zijn ’slecht’

Ouders van Rockstar-kinderen zijn 'slecht'Ouders die gewelddadige games van gameproducent Rockstar kopen, zijn slechte opvoeders. Zo zegt Lazlow Jones, een ontwikkelaar van Rockstar.

Jones is daarnaast bekend uit de Grand Theft Auto-games als radio-dj Lazlow. Op de vraag hoe Jones ervaart dat games zoals Grand Theft Auto beschuldigd worden van het opwekken van geweld bij jongeren, antwoordde hij: “Onze games zijn niet gemaakt voor jonge mensen.”
“Als je een ouder bent en één van onze games voor je kinderen koopt, ben je een verschrikkelijke opvoeder. We maken onze games voor volwassenen omdat wij volwassen zijn,” aldus Jones. Jones gaat er vanuit dat Rockstar de grenzen binnen gamen heeft verlegt. “Rockstar heeft een hoop grenzen verlegd door de kunst te maken die ze graag wil maken. Als je een donker misdaadverhaal maakt met geweld en slecht taalgebruik noem je het The Sopranos en krijg je een hoop prijzen.” Vorige week bracht Rockstar nog maar zijn laatste game, Red Dead Redemption, uit. Een spel waarin de speler een gevreesde cowboy-held kan worden.

 Ouders van Rockstar kinderen zijn slecht

Share

Gerelateerde Artikelen:

  • Geen gerelateerde artikelen gevonden

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *