Windows Sidebar

Windows SidebarDe Windows Sidebar is een extra taakbalk in Windows Vista die, wanneer de computer is opgestart, rechts op het bureaublad verschijnt. Hoe het werkt en hoe je er zelf mee kan puzzelen, wordt uitgelegd in de volgende tutorial.

Wat is Windows Sidebar?
De Windows Sidebar is een extra taakbalk in Windows Vista die, wanneer de computer is opgestart, rechts op het bureaublad verschijnt. Naast de extra functionaliteiten kunnen er ook snelkoppelingen in geplaatst worden om alles sneller te bereiken. Elk onderdeel van de Sidebar heet ‘een gadget’, ze verschillen echter in allerlei maten en kleuren. Zo is er een rss feeds-lezer, plaatjes slideshow, puzzel, rekenmachine, processor metertje, het weer, post-its, snelkoppelingen en ga zo maar door.

Omdat de gadgets niet plaatsgebonden zijn, kunnen ze verspreidt worden over het hele scherm. Extra gadgets kunnen via de website van Microsoft, http://gallery.microsoft.com/vista/SideBar.aspx, gedownload worden.

Hoe kan ik hem inschakelen?
Wanneer de Windows Sidebar niet automatisch is ingesteld, kan je hem inschakelen via:
Start > Alle programma’s > Bureauaccessoires > Windows Sidebar.
Vervolgens zal er een extra icoontje verschijnen in de taakbalk rechtsonder.

Gadgets herstellen
In de Sidebar zijn er automatisch 11 gadgets ingesteld van producent Microsoft. Deze gadgets zijn perfect verwijderbaar, waardoor je na enkele foute toetsencombinaties misschien met maar 10 gadgets overblijft. Echter kan je deze gadgets ook eenvoudig terugplaatsen. Hoe doe ik dit?
1. Klik met de rechtermuisknop op de Windows Sidebar of het Sidebar icoontje in de taakbalk en kies de optie “Eigenschappen”.
2. Klik op de tweede knop, “Gadgets die via Windows zijn geïnstalleerd, terugzetten”.
3. De originele 11 gadgets zullen nu terug geplaatst worden.

Sidebar verplaatsen
Naast gadgets kan je ook, via één van de extra opties, wat ‘klungelen’ met de vormgeving. Zo kan je de Sidebar onder andere links plaatsen . Hoe doe ik dit?
1. Klik met de rechtermuisknop op de Windows Sidebar of het Sidebar icoontje in de taakbalk en kies de optie “Eigenschappen”.
2. Kies in het scherm dat verschijnt voor “Sidebar aan deze zijde van het scherm weergeven” en vink daarbij ‘links’ aan.
3. Rond af met ‘OK’.

In één van de volgende how-to’s gaan we nagaan hoe we extra gadgets kunnen installeren, wijzigen en verwijderen.

 Windows Sidebar

Share

Gerelateerde Artikelen:

  • Geen gerelateerde artikelen gevonden

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *