18min. 09sec. waar je Amen tegen zegt

Hoewel wij natuurlijk een Open-Source nieuws site zijn laten we ook zaken zien die daar aan gerelateerd zijn. Creative commons is zo’n relatie net als Copy Left. Een grote hobby van ons is muziek en dan vooral het luisteren naar muziek. Op het gebied van muziek is ook veel te doen over licenties, rechten en wie nu wel of niet daar geld voor mag ophalen. Daarom leek het volgende ons wel goed om eens te laten horen en zien.

De YouTube video die we onder dit bericht laten zien toont goed aan dat ze het in de wereld van muziek ook vaak niet meer weten. Dat er zelfs dubbele (of meer) rechten zijn op stukken muziek. Ook laat het zien hoe kunstenaars en artiesten in hun creativiteit worden terug gehouden door het huidige rechten systeem en de manier waarop het in stand wordt gehouden. Niet door de (meeste) artiesten zelf maar door grote bedrijven en advocaten die hun bestaan er op hebben gebaseerd.

Zelfs als je niets met het bovenstaande onderwerp hebt laat het in ieder geval zien hoe (een klein deel van) een muziek stuk voort kan leven. Maar ook hoe muziek stromingen ontstaan vanuit andere.

De video gaat over de Amen break. Als je begint te kijken, wat ik sterk wil aanraden, denk je misschien dat het alleen maar gaat over het ontstaan van een beat of beter nog een break. Of dat de spreker knap heeft achterhaald wat de bron is van de besproken break. Maar niets is minder waar, naar mate je verder luisterd zul je merken dat de spreker ook aantoont wanneer het scheef gaat met de claim op de rechten op muziek of stukjes muziek, of zoals het hier blijkt 6 seconden muziek.

Zoals gezegd, als het niets anders is dan in ieder geval een stukje historie.

Veel kijk en luister plezier.

No related posts.

Share

Gerelateerde Artikelen:

  • Geen gerelateerde artikelen gevonden

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *