Om een bezoeker door te sturen, van je website naar een andere pagina, hoef je geen ellenlange scripts te gebruiken. Integendeel, deze how-to legt haarfijn uit hoe je met enkele eenvoudige scripts je bezoekers kan doorsturen.
Stel: Je website moet dringend geüpdatet worden, maar je wilt niet dat je bezoekers terechtkomen op een saai en dode ‘404′-pagina. Een goede oplossing daarvoor is je bezoekers (tijdelijk) door te linken naar een andere pagina op internet. Hiervoor kan je op 2 methodes te werk gaan, hetzij via een javascript of via php-codes.
Via Javascript:
1. We plaatsen als eerste een metatag in de header. Deze metatag definieert de karakteristieken van de web pagina. Kort zouden we kunnen zeggen dat de metatag informatie weergeeft over het document.
<
meta
HTTP-EQUIV
="refresh"
CONTENT
="5;
URL
=http://www.google.be/">
De code spreekt grotendeels voor zichzelf. “Refresh” toont aan dat de pagina gerefresht moet worden met als bestemming http://www.google.be. De 5 symboliseert de tijd waarna dit moet gebeuren.
2. Om eventuele foutmeldingen te verkomen gebruiken we ook nog de volgende code tussen de head-tags:
<script>
if (parent.frames.length > 0)
parent.location.href = location.href
</script>
3. We willen natuurlijk ook onze bezoekers laten weten dat we hen doorsturen naar een andere pagina. Daarvoor gebruiken we de volgende tekst:
De website wordt tijdelijk geupdatet. Als u niet binnen 5 seconden doorgestuurd bent, klik dan
<
a
href
="http://www.google.be/">
hier
</
a
>
.
Via PHP:
1. In de eerste plaats kunnen we dit ook in php met een metatag oplossen. We gebruiken hiervoor de volgende code:
<
meta
HTTP-EQUIV
="refresh"
CONTENT
="<?=$seconden?>;
URL
=<?=$url?>">
De variabele seconden symboliseert opnieuw de tijd vooraleer de pagina doorgelinkt moet worden. De variabele url symboliseert de bestemming waarheen bezoekers worden doorgestuurd.2. Maar het kan nog korter:
<?php
header
(
"location: http://www.site.be"
);
?>
Let op: De hiervoor vermelde codes moeten steeds komen voor andere functies als echo en print. We kunnen immers niet doorlinken als er al geoutput wordt.