How-to: Dode links

How-to: Dode linksWanneer je beschikt over een eigen website, kan het voorvallen dat er een dode link tussen werkende webpagina’s slipt. Dat kan ook gebeuren wanneer je je netwerk van partners met links uitbreidt. Een handige manier om dit tegen te gaan is Xenu, een gratis checktooltje op dode links.

Wat doet Xenu?
Wanneer je Xenu installeert op je PC, dan kan je snel de links binnen je website intern en de links vanaf je website naar andere websites controleren op hun werking. Eventuele dode links binnen je website of links naar websites die niet meer bestaan zullen dan naar voren komen in een overzicht. Zo kan je deze dode links eenvoudig elimineren.

De stappen:
1. Download Xenu via de volgende link: http://cid-6e4a1df791a32234.skydrive.live.com/self.aspx/Downloads/Webtools/xenu.zip.
2. Pak het zip-bestand uit en installeer vervolgens het programma.
3. Na de installatie start je het programma en kies je bovenin voor ‘File’ > ‘Check Url’.
4. In het venster dat opent vul je bovenin het adres van je website in (met http:// ervoor). Druk vervolgens op OK om de scan te starten.
5. Tijdens de scan zulle de verschillende links van je website links verschijnen. Wanneer de scan vervolledigd is, kies je om een rapport van de scan te bekijken. Wanneer je kiest voor nee kom je automatisch terecht in het beginscherm.
6. Alle links die in het rapport roodgekleurd zijn, hebben een probleem. Onder de kop Status is te lezen wat het precieze probleem is.
7. Door met de rechtermuisknop op een resultaat te klikken komen diverse opties tevoorschijn waaronder het kopiëren van de URL of deze direct te openen in de browser.
8. Dode links kan je vervolgens zelf van de ftp verwijderen.

 How to: Dode links

Share

Gerelateerde Artikelen:

  • Geen gerelateerde artikelen gevonden

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *