Derde Syllable Winterconferentie (UPDATE)

De derde editie van de Syllable Winterconferentie (http://nl.syllable.org/2011/WinterSylCon/main.html) zal plaats vinden op zaterdag 29 januari, van elf uur ‘s morgens tot vier uur ‘s middags, in conferentiecentrum “Het Brandpunt” in Baarn. We zullen laten zien hoe je Syllable Server (http://distrowatch.com/syllable) kunt inzetten als web/FTP/SSH-server (http://nl.syllable.org/news/2010-06-08-16-16-Syllable-Server-0.4-released.html), en hoe je een webstek kunt maken op Syllable Desktop (http://nl.syllable.org/news/2010-12-09-23-11-CMS-ported-to-Syllable-Desktop.html) en dan bouwen en opsturen naar Syllable Server met REBOL 3 (http://www.rebol.com/rebol3/). Hierbij tonen we REBOL 3 en een nieuwe cURL-binding op Syllable Desktop. Verder hopen we een leuk hebbedingetje klaar te hebben voor bezoekers, om mee naar huis te nemen.

Om je een indruk van de conferentie te geven, kun je hier meer dan zeventig Nederlands gesproken films op YouTube bekijken van de presentaties zoals deze gegeven zijn tijdens de eerste Syllable Winterconferentie in 2009, afspeellijst (http://www.youtube.com/view_play_list?p=0DB02672D4DAF837), de tweede Syllable Winterconferentie in 2010, afspeellijst (http://www.youtube.com/view_play_list?p=9E696A4BF519C757) en de vierde Syllable Zomerconferentie in 2010, afspeellijst (http://www.youtube.com/view_play_list?p=7710FF8D827A5ED0).

Kan ik je als bezoeker noteren?

Mocht jij in het bezit zijn van film, netwerk enzovoort, wil jij deze dan meenemen? Zodat we de conferentie kunnen vastleggen op film? Om later via YouTube beschikbaar te maken.

Tevens zijn wij natuurlijk ook altijd op zoek naar locaties, welke wij kosteloos kunnen gebruiken voor het organiseren van deze bijeenkomsten. Zoals bijv. deze zomer Geo Freedom Day 2011: www.GeoFreedomDay.nl

*UPDATE
Dankzij Paul Fortuijn, schipper van skûtsje de Stêd Sleat
http://www.skoet.nl/
, zijn de films van de presentaties gegeven tijdens de
Syllable Winterconferentie 2011 verwerkt en algemeen beschikbaar gekomen:

Onderwerpen die aan bod komen:
– Syllable Server inzetten als een web/FTP/SSH-server
– Maken van een webstek op Syllable Desktop, bouwen en opsturen naar Syllable
Server
– Bouwen met REBOL 3
– Webstek opsturen met REBOL cURL-binding
– Bekijken van de webstek met Webster

Zie hier de films: http://www.youtube.com/view_play_list?p=198CB6510CAE4AA4
Zet deze onderstaande dagen ook even in je agenda?

REBOL & Boron Conferentie 2011

Een conferentie voor de REBOL-familie (http://rebol.nl/) van programmeertalen, waaronder de huidige REBOL 2 reeks, de REBOL 3 in ontwikkeling, en de open bronkode Boron-taal (http://urlan.sourceforge.net/boron). De conferentie zal worden gehouden op zaterdag 26 februari in Nederland, in dezelfde gelegenheid als de Syllable-conferenties. Veel van de demonstraties zullen worden gedaan op Syllable Server en Syllable Desktop.

An introduction to Boron – Building a dynamic website
http://tryrebol.esperconsultancy.nl/Boron/

Zaterdag 26 februari 2011
“Het Brandpunt”, Baarn
http://nl.syllable.org/news/2010-09-26-17-20-REBOL-Boron-Conference-2011.html (indeling van deze dag binnenkort beschikbaar)

Document Freedom Day 2011

Document Freedom Day is een wereldwijde viering van open dokumentformaten en aanverwante technieken. Het doel van deze dag is om het wereldwijde publiek bekender te maken met open dokumentformaten in het onderwijs, bij de overheid en in het bedrijfsleven. Teams van vrijwilligers organiseren jaarlijks wereldwijd in hun lokale omgeving aktiviteiten om het publiek bekender te maken met deze technieken.

Woensdag 30 maart 2011
Koninklijke Bibliotheek, Den Haag
www.documentfreedomday.nl/ (indeling van deze dag binnenkort beschikbaar)

Share

Gerelateerde Artikelen:

  • Geen gerelateerde artikelen gevonden

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *