Pc-voordelen

De overheid wil in de toekomst graag iedereen online. Via verscheidene initiatieven proberen ze komaf te maken met ‘internetanalfabetisme’. Onder andere door fiscale bijdragen wordt je gestimuleerd een computer aan te schaffen. Hoe profiteer je daar nu eigenlijk van?

1. Een gratis pc
Je werkgever stelt je hierbij een pc ter beschikking voor privé-gebruik. De kosten bedragen dan nog ‘maar’ slechts 180 euro per jaar voor een pc en 60 euro per jaar voor een internetabonnement. De regeling geldt enkel wel voor pc’s waar je werkgever eigenaar van blijft.

2. PC-privé
Via PC-privé koop je als consument zelf een computer of randapparatuur aan voor privé-doeleinden. Je werkgever zal daarbij een deel van de factuur zonder formaliteiten betalen. Let wel op: deze regeling geldt enkel voor werknemers die bruto in 2009 niet meer dan 29.900 euro hebben verdiend.

3. Start2surf@home
Dergelijke pakketen bestaan uit een computer, elektronische id-kaartlezer, basissoftware en een interabonnement voor 12 maanden. De aankoop van een Start2surf@home-pakket geeft recht op een belastingsvoordeel waardoor de prijs flink zakt. Vanaf april 2010 zijn de pakketen te verkrijgen bij vrijwel alle Belgische computerwinkels.

Pc-voordelen

 Pc voordelen

Share

Gerelateerde Artikelen:

  • Geen gerelateerde artikelen gevonden

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *