Software Freedom Day 2009

Title: Software Freedom Day 2009
Location: Gendo Amsterdam
Link out: Click here
Description: Wanneer en waar?

Wanneer en waar?

Zaterdag 19 september� van 12:00 tot 17:00 uur (zaal open 11:00 uur) vindt er alweer voor de zesde keer een Software Freedom Day plaats in Nederland. En tijdens deze dag vind er ook een OpenStreetMap Gebruikersdag plaats.
Dit jaar heeft Gendo ons aangeboden gebruik te maken van hun lokatie in het voormalig Volkskantgebouw aan de Wibautstraat in Amsterdam. Meer informatie over de voorgaande edities sinds 2004 in Nederland vind je hier . Heb jij een lokatie beschikbaar welke we volgend jaar kosteloos kunnen gebruiken voor een Software Freedom Day? Neem dan kontakt met ons op.

Wat staat er te gebeuren?

Vele projekten op het gebied van open-source software, open standaarden, open dokumentformaten, open content, open geodata, open hardware, open etc. presenteren zichzelf op de Software Freedom Day-bazaar op zaterdag 19 september. Toegang is gratis; wel wordt het erg op prijs gesteld als je laat weten dat je komt door ons een bericht te sturen. Donaties en sponsoring (beamer, netwerk, videoapparatuur, etc.) worden bijzonder op prijs gesteld!

Mee doen?

Wil jij jouw projekt presenteren of aanwezig zijn op de Software Freedom Day-bazaar? Wil jij zaalwachter zijn of op andere manieren mee helpen? Heb jij een prachtige afbeelding of video van een open-source softwaretoepassing, open geolandkaart, etc., en je wilt deze delen met de Software Freedom Day- en OpenStreetMap-gemeenschap, en kunnen we deze op de webstek vermelden? Of wil je gewoon meer weten over Software Freedom Day en de OpenStreetMap gebruikersdag? Neem dan kontakt op met�organisator Bas de Lange door ons een bericht te sturen.

Presentaties

Over Software Freedom Day

Software Freedom Day is een wereldwijde viering van vrije software, open-source software en aanverwante technieken. Het doel van deze dag is om het wereldwijde publiek bekender te maken met vrije software en open-source software van goede kwaliteit in het onderwijs, bij de overheid en in het bedrijfsleven. Teams van vrijwilligers organiseren jaarlijks wereldwijd in hun lokale omgeving aktiviteiten om het publiek bekender te maken met deze technieken. In Nederland worden sinds 2004 jaarlijks evenementen in het kader van Software Freedom Day georganiseerd.

Over de OpenStreetMap Gebruikersdag

Het OpenStreetMap-project maakt vrije geografische data zoals plattegronden beschikbaar voor iedereen. Het project is begonnen omdat de meeste kaarten waarvan je denkt dat ze vrij zijn eigenlijk wettelijke of technische beperkingen hebben op het gebruik. Daardoor worden mensen geremd om de data te gebruiken op creatieve, productieve en verrassende manieren. Tijdens de OpenStreetMap Gebruikersdag zullen er presentaties worden verzorgt welke verband houden met OpenStreetMap.

Bron: Softwarefreedomday

Date: 2009-09-19

No related posts.

Related posts brought to you by Yet Another Related Posts Plugin.

Share

Gerelateerde Artikelen:

  • Geen gerelateerde artikelen gevonden

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *